Afirmaţiile directorului Biroului Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), Hans-Georg Maassen, au fost făcute după ce omologul său francez a atras atenţia că militanţi ai SI se pregătesc pentru o campanie de atacuri cu bombă asupra unor mari aglomeraţii în Franţa, scrie agerpres.

Cu începere de la 10 iunie, Franţa găzduieşte timp de o lună, pe zece stadioane, Campionatul European de Fotbal EURO 2016, după ce în noiembrie au fost comise de jihadişti o serie de atentate la Paris, soldate cu 130 de morţi.

"Ştim că SI are Campionatul European în vizor", a declarat Hans-Georg Maassen pentru cotidianul Rheinische Post.

El a subliniat că, deşi nu există nicio dovadă reală despre planificarea vreunui atac armat, este "un zgomot de fond destul de mare, un număr ridicat de indicii" că SI, Al-Qaida sau ramura siriană acesteia, Frontul Al Nosra, intenţionează să comită atacuri împotriva unor ţinte din Occident.

Aproape 2,5 milioane de spectatori sunt aşteptaţi pentru cele 51 de meciuri la care participă cele 24 de echipe calificate la EURO 2016. De asemenea, vor fi amenajate "zone destinate suporterilor" pentru ca publicul larg să poată urmări meciurile în marile oraşe.