"Cu ajutorul intrumentarului acestei noi revolutii tehnologii poate vom reusi sa compensam partial pagubele provocate de anterioara revolutie, cea industriala", a continuat cercetatorul britanic.

In opinia lui, inteligenta artificiala poate fi folosita in medicina, in lupta impotriva diferitelor afectiuni grave, poate ajuta la eradicarea saraciei. "Inteligenta artificiala va transforma, fara indoiala, toate aceste aspecte ale vietii noastre", a spus Hawking.

Dar, subliniaza omul de stiinta, inteligenta artificiala poate, in egala masura, sa "devina si ultima revolutie tehnologica, daca omenirea nu va invata la timp sa controleze riscurile".

"Pe langa avantaje, inteligenta artificiala ascunde si pericole", estimeaza fizicianul. Adica, s-ar putea ajunge pana la aparitia unei "puternice arme autonome sau s-ar putea transforma intr-un mijloc de asuprire a majoritatii. Ceea ce va atrage dupa sine uriase probleme in economie", a detaliat omul de stiinta.

"Este foarte posibil ca, la un moment dat, inteligenta artificiala sa ajunge sa se perfectioneze singura" si sa intre in conflict cu oamenii. "Pe scurt, dezvoltarea unei inteligente puternice ar putea insemna un viitor bun, dar si unul rau pentru omenire", a concluzionat Stephen Hawking.