"Planeta asta s-a stricat. Trebuie cautata alta", este concluzia la care a ajuns omul de stiinta facand bilantul tuturor consecintelor activitatilor umane asupra Pamantului si a modalitatilor de depasire a acestora.

Clima se schimba, iar incalzirea globala nu e o gluma, printre altele; incepe sa fie tot mai multa inghesuiala pe Terra, care, inca putin, si nu va mai fi in stare sa-i hraneasca pe oameni, sa le ofere energie, etc. In plus, apar tot felul de epidemii, unele mai grave decat celelalte, iar pericolul unui razboi nuclear nu mai pare de mult fantezia unor minti bolnave.

Nu trebuie uitat gunoiul care pluteste pe apele oceanelor lumii. Privit in ansamblul lui, Pamantul devine un loc tot mai neplacut. De aceea este nevoie de alta casa, de o planeta curata, unde omul sa-si poata continua existenta.

"Dar trebuie sa ne grabim. Daca nu reusim sa ne mutam pe alta planeta pana la inceputul secolului urmator, s-a zis cu noi. Eu voi muri, dar voi veti putrezi incet inconjurati de deseuri radioactive, gemand de disperare si incercand zadarnic sa faca ceva. Dar va fi prea tarziu - fara navele cosmice pe care ar fi trebuit sa le construiasca la momentul potrivit, omul va ramane prizonieri planetei pe care el a distrus-o", avertizeaza cercetatorul britanic.