"Poate ca intr-o buna zi vom invata sa folosim undele gravitationale pentru a privi direct in Marii explozii", a spus Hawking, citat de Daily Mail. "Au fost facute numeroase descoperiri in spatiu, dar oricum este putin. Trebuie contituate cercetarile pentru viitorul omenii. Cred ca nu vom supravietui altui mileniu pe planeta noastra fragila", a adaugat omul de stiinta.

In acest context, profesorul a repetat pericolele care pot duce la disparitia omenirii. In opinia lui, viata pe Pamant pote fi distrusa ca urmare a unui razboi nuclear, din cauza unui virus construit genetic sau a dezvoltarii inteligentei artificiale.

In acelasi timp, Hawking a catalogat drept un urias pas inainte faptul ca omul a inceput sa inteleaga legile care guverneaza Universul.

"Cred ca omenirea nu va avea viitor daca nu va iesi in spatiul cosmic. De aceea vreau sa stimulez interesul general pentru ceea ce este dincolo de orbita Pamantului. Chiar si eu iau lectii pentru a invata sa zbor acolo", a dezvaluit cercetatorul britanic.