Unitatea de date pe bandă magnetică Oracle StorageTek T10000D stabilește un nou record al capacității și vitezei, reducând dramatic numărul de cartușe cu bandă și de sloturi / module de depozitare necesare pentru arhivarea și accesarea informațiilor.

Cu o capacitate nativă de până la 8.5 TB per cartuș și rate native de accesare de 252 MB/sec, unitățile de date pe bandă magnetică StorageTek T10000D stochează și accesează de peste trei ori mai multe informații per cartuș și oferă o procesare nativă cu 57% mai rapidă decât LTO-6. Cu un nivel de compresie de 3:1, pot atinge viteze de accesare a datelor cu peste 19% mai mari decât cele ale IBM TS1140 și pot stoca de peste două ori mai multe informații per cartuș. Folosite în biblioteca automatizată Oracle StorageTek SL8500, unitățile StorageTek T10000D le permit clienților să proceseze peste 68 exabytes de date într-un singur punct de administrare.

Sistemul de Fișiere pe Bandă Magnetică StorageTek, Ediția Bibliotecă (LTFS LE) este un pachet software care transformă stocarea pe bandă magnetică într-o soluție la fel de simplă ca discurile, la un cost mai mic, folosind cunoscutul model “drag-and-drop”. Această soluție face mult mai atractivă stocarea pe bandă magnetică în industrii cu arhive de mari dimensiuni, precum mass-media sau divertismentul. Consumatorii care arhivează volume mari de date pot să se bucure de costul scăzut per terrabyte oferit de banda magnetică, cu economii de 40% la costurile de achiziție, comparativ cu soluția IBM TS3500 20PB Tape Library.

Unitatea de date StorageTek T10000D este prima de acest fel care oferă suport atât pentru canalele de fibră de 16 Gb/s prin Ethernet, cât și pentru cele de 10 Gb/s (FCoE), ideale pentru următoarea generație de centre de date convergente.

Noile capacități asigurate de unitățile StorageTek T10000D fac ca stocarea pe bandă magnetică să devină mult mai atractivă pentru industrii cu volume mari de date, precum mass-media, divertismentul, petrolul și gazele, imagistica medicală și serviciile cloud. Furnizorii de servicii cloud pot monetiza utilizarea benzii magnetice mai repede decât pe cea a discurilor, datorită longevității, durabilității și costurilor mai mici. În mass-media și divertisment, clienții pot stoca cinci ore de conținut video digital 4K pe un singur cartuș cu bandă magnetică și peste 5 milioane de ore de conținut 4K pe o singură bibliotecă automatizată Oracle StorageTek SL8500 de administrare a benzilor.
Unitățile de stocare pe bandă magnetică StorageTek T10000D folosesc un instrument numit Validarea Integrității Datelor (DIV) care permite validarea fără transferul datelor către aplicație, ceea ce le permite clienților să programeze verificări mai frecvente ale integrității informației, cu un consum mai mic de resurse, pe întreg ciclul de viață al datelor respective.
Cu ajutorul soluției software de monitorizare și raportare StorageTek Tape Analytics, clienții pot îmbunătăți integritatea pe termen lung a informațiilor.
Unitatea cu bandă magnetică StorageTek T10000D este compatibilă la citire cu toate cele trei generații anterioare de unități StorageTek T10000.
StorageTek T10000D folosește aceleași cartușe ca și versiunile anterioare, ceea ce le permite clienților să își mărească cu 55% capacitatea fără a investi în noi cartușe cu bandă magnetică.
Sistemul de Fișiere pe Bandă Magnetică StorageTek, Ediția Bibliotecă (LTFS LE) este o soluție software care le permite clienților să se bucure de avantajele prețului mic per terrabyte al benzii magnetice, fără operațiunile și costurile pe care le implică managementul soluțiilor clasice cu bandă magnetică.

“Cu cea mai rapidă și încăpătoare unitate disponibilă, clienții pot accelera consolidarea arhivelor de lungă durată, pot îmbunătăți eficiența centrelor de date și pot reduce costul total al utilizării. Dacă adăugăm și abilitățile LTFS LE și inovațiile Oracle pentru integritatea și monitorizarea datelor, este clar că Oracle are o poziție de vârf în stocarea și arhivarea de lungă durată,” a declarat James Cates, vicepreședinte, Dezvoltare Hardware, Oracle.

Centrul European pentru Previziuni Meteo (ECMWF) are nevoie de o soluție de stocare necostisitoare și scalabilă pentru a arhiva cantitatea mare de date meteo – în prezent de 50PB, și care va crește cu 45 în fiecare an,” a declarat Francis Dequenne, Analist Principal, Data Handling Systems, ECMWF. “Majoritatea acestor date sunt salvate pe unități StorageTek T10000 și sunt accesate de cercetători din întreaga Europă și din lume, ceea ce rezultă în peste 15,000 de conectări ale benzilor magnetice pe zi. Datele sunt vitale pentru succesul organizației noastre, iar fiabilitatea cartușelor și a unităților de citire este esențială. Ne pregătim să instalăm unități T10000D, care vor minimiza costurile și ne vor permite să satisfacem nevoile extreme ale colecției noastre de date stocate pe benzi magnetice.”