"Nu stim prea multe despre alimentele pe care le consumam si felul in care interactioneaza cu celulele din organismul nostru", a declarat Scott Kern, profesor de oncologie si patologie la Universitatea americana Johns Hopkins din Baltimore, unde a fost realizata cercetarea. Insa este clar ca plantele contin multi compusi meniti sa le apere de oameni si animale, astfel ca acestia sa nu le consume, a continuat el, dand ca exemple, printre altele, celuloza si taninele amarui. "Ar trebui sa fim mai atenti la impactul acestora asupra noastra." 
 
In cadrul studiului publicat in jurnalul Food and Chemical Toxicology au fost extrase si diluate substante din ceai si cafea, masurandu-se pagubele facute la nivelul ADN-ului cu un test special, relateaza Medical Daily, intr-un articol preluat de ziare.com. 
 
Gena asociata cu cancerul, numita p53, s-a activat in prezenta acestor compusi la fel de mult ca in in conditiile administrarii unui medicament folosit in chimioterapie, Etoposid, utilizat in tratamentul pentru cancerul testicular.