În topul destinațiilor din România preferate de turiști se află litoralul Mării Negre, Valea Prahovei, Delta Dunării și satele din Transilvania. Preferința pentru litoralul Mării Negre nu este o surpriză, având în vedere că anul trecut pentru 1 milion de turiști și-au petrecut vacanț pe litoralul românesc.

Luna Septembrie crește în preferințele turiștilor români

Cei mai mulți români și-au planificat concediul în luna august (peste 50% dintre respondenți). Marea surpriză a studiului este că aproximativ 30% și-au plănuit o vacanță la începutul lunii septembrie. Au explicat această opțiune prin prețurile mai accesibile de la final de sezon, lipsa aglomerației, trafic mai lejer și temperaturi moderate.

Bugetul alocat unei vacanțe în România vs. în străinătate

Cei mai mulți români (peste 70%) alocă pentru bugetul unei vacanțe în România între 100-200 lei pe zi, de persoană, iar pentru o vacanță în străinătate între 75-150 euro pe zi. Printre destinațiile din străinătate preferate de români pentru concediul de vară se număra Grecia, Bulgaria, Spania și Croația.

Majoritatea românilor (45%) pleacă în concediu alături de familie și copii, 37% în cuplu și 15% alături de prieteni.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2615 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada iulie – septembrie 2017.