Potrivit postului de televiziune CNN, US Air Force intentioneaza sa imbunatateasca 435 de avioane F-15, care vor primi, astfel, radare de ultima generatie, sisteme performante de comunicatii si de identificare a tintelor. 

Dupa preconzatele modificari, aceste avioane de lupta vor fi, de asemenea, in masura sa transporte 16 rachete, fata de opt in prezent.

Initial, Pentagonul planificase inlocuirea tuturor F-15 cu avioane de vanatoare multirol din generatia cinci, F-22 Raptor, dar productia acestora a fost suspendata in 2009. In total, US Air Force a primit 188 de F-22 din cele 750 comandate.

"Potentialii nostri adversari sunt constienti de importanta superioritatii militare in aer. Pentru a mentine acest avantaj, fortele aeriene trebuie nu doar sa dezvolte noi sisteme, dar sa continue sa modernizeze aparatele solide si testate, precum F-15", a explicat un purtator de cuvant al US Air Force.

F-15 este un avion din generatia cinci, dezvoltat in 1972. Fabricate de compania Boeing, aceste masini au fost utilizate de US Air Force, in special in timpul luptelor din Orientul Mijlociu si Iugoslavia.