"Am spus foarte clar Rusiei si aliatilor nostri, ca rabdarea are limite. Vom lua masuri pentru a ne apara pe sine si pe aliatii nostri, daca Rusia nu va inceta sa incalce tratatul si va lasa temerile noastre fara raspuns", a spus Rose, vorbind la o conferinta vizand armamentul nuclear si securitatea internationala.

El a amintit ca in vara anului 2014, Statele Unite si-au exprimat pretentiile legate de atitudinea Moscovei fata de INF pe fondul testarii rachetelor rusesti de croaziera, cu o raza de actiune interzisa de acordul in cauza. "Stim ca Rusia incalca acest tratat si rusii stiu si ei acest lucru", a subliniat consilierul secretarului de stat.

El a adaugat ca SUA nu intentioneaza sa ignore aceasta problema si "vor continua sa exercite presiuni asupra Moscovei, pentru ca ea sa raspunda la temerile noastre". Scopul nostru, a adaugat oficialul american, "consta in pastrarea acestui tratat care, suntem convinsi, aduce stabilitate strategica pentru o mare parte a globului pamantesc, asa cum a fost din momentul semnarii lui, in decembrie 1987".