Contactat de presa, Pentagonul a refuzat sa comenteze respectiva informatie, sublniind ca eventualele operatiuni nu sunt comentate in spatiul public.

Pe de alta parte, un inalt responsabil american a declarat ca SUA evaluează opţiunile militare pentru a riposta la continuarea programului de înarmare nord-coreean. "Sunt in curs de examinare diferite optiuni militare", a spus un consilier de politică externă de la Casa Albă, sub rezerva anonimatului.

De precizat ca reportajul NBC vine dupa ce, joi, Donald Trump a avertizat din nou că Statele Unite se vor ocupa de "problema" nord-coreeană, cu sau fără China si in contextul in care numerosi observatori se aşteaptă ca regimul de la Phenian să marcheze sâmbătă 105 ani de la naşterea lui Kim Ir-Sen, primul lider al ţării, printr-un nou tir cu rachetă balistică sau chiar printr-un test nuclear, al şaselea număr dacă va avea loc, în pofida interdicţiei din partea comunităţii internaţionale.

"Coreea de Nord este o problemă" care "va fi rezolvată", promitea Trump, in timp ce seful Pentagonului, James Mattis, completa ca SUA vor încerca să calmeze situaţia.

Pe acest fundal, ministrul chinez de externe, Wang Yi, a atras atentia că ''in orice clipa un conflict ar putea izbucni'' în Coreea de Nord. ''Dialogul este singura cale'' de rezolvare a problemei, pentru ca ''nimeni nu va ieşi învingător'' dintr-un conflict, iar cine va declanşa un război ''va plăti preţul'', a avertizat Wang la o conferinta comuna de presa cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, in vizita la Beijing.