"Pentru moment, putem confirma zece morţi în atac" şi "mai mult de şapte răniţi", a declarat şeriful comitatului local, John Hanlin, la cateva ore dupa tragedie.

Numele victimelor masacrului comis de un tânăr de 20 de ani nu vor fi făcute publice înainte de 24 până la 48 de ore, a mentionat Hanlin, care nu a precizat dacă atacatorul face parte dintre cele zece victime anunţate.

Atacatorul, care a deschis focul în universitatea Umpqua, a murit în confruntarea cu poliţia, alertată în timpul dimineţii, scrie agerpres. El a fost identificat, potrivit CBS News, in persoana lui Chris Harper Mercer, în vârstă de 26 de ani, afirmă CBS News.

"Două surse din poliţie au declarat pentru CBS News că cel care a tras a fost identificat ca fiind Chris Harper Mercer", a anuntat respectivul post de televiziune pe site-ul său, adăugând că aceleasi surse s-au referit la "patru arme - pistoale şi o puşcă - găsite la locul atacului".

"Anchetatorii i-au intervievat familia şi prietenii", explică de asemenea CNN, care se referă la aceeaşi identitate anunţată de sursele anonime.