Departamentul american de securitate internă a emis o avertizare privind o vulnerabilitate în platforma de software Java, făcând apel la utilizatorii săi să înceteze s-o mai folosească, relatează AFP.


Această vulnerabilitate a software-ului, care funcţionează în general drept 'plug-in' în programele de navigare pe internet, este exploatată în prezent de piraţi cibernetici, avertizează pe site-ul său ramura însărcinată cu situaţii informatice de urgenţă a Departamentului.

'Nu cunoaştem, până la acest moment, nicio soluţie practică la această problemă', adaugă pagina de internet. Soluţia recomandată este dezactivarea software-ului Java, creat de Sun Microsystems, însă distribuit de Oracle după ce acesta din urmă a cumpărat Sun.

Determinând internauţii să acceseze site-uri capcană, piraţii pot exploata vulnerabilitatea platformei pentru a executa coduri pe calculatoarele acestora, potrivit societăţilor de securitate informatică ce au validat alerta lansată de Departamentul de securitate internă.