In total, Statele Unite dispun de 104 reactoare care produc energie electrica in scopuri civile. Autorii raportului au inclus pe lista si cele trei reactoare cu care sunt dotate centrele de cercetari stiintice. In opinia oamenilor de stiinta din Nuclear Proliferation Prevention Project, toate aceste unitati sunt vulnerabile din punctul de vedere al sustragerii de materiale care pot fi folosite, ulterior, pentru crearea unor arme de distrugere in masa sau pentru organizara unor operatiuni de diversiune care pot antrena explozia reactorului.

Autorii studiului au intocmit, de asemenea, o lista cu 11 asemenea centrale care prezinta un risc sporit. Opt dintre ele, inclusiv Indian point situata in imprejurimile orasului New York, sunt prost aparate dinspre apa. La fel de vulnerabil este si reactorul nuclear de la Institutul national pentru tehnologii si standarde, care se afla la 40 de kilometri de Casa Alba.

Raportul noteaza, printre altele, ca organizatorii atentatelor de la 11 septembrie au analizat inclusiv posibilitatea de a directiona avioanele deturnate spre centrale atomice. „In pofida faptului ca de la evenimentele din 2011 au trecut mai bine de zece ani, reactoarele civile americane raman fara aparare in fata unui atac terorist de o amploare similara”, a afirmat autorul studiului, Alan Kuperman.