Este vorba de 21 de elicoptere Mi-17B5. Conditiile de livrare au fost convenite inca din vara anului 2011. Valoarea totala tranzactiei, care cuprinde inclusiv pretul pieselor de schimb, se cifreaza la 370 de milioane de dolari, mentioneaza cotidianul RBK Daily.

In 2012, realizarea acordului a fost la un pas de compromitere. In toamna anului trecut, Senatul SUA a interzis ducerea la bun sfarsit a contractelor convenite cu Rosoboronexport, cel mai mare exportator de armament al Rusiei. Partea americana a explicat ca intreprinderea furnizeaza produse militare Siriei.

Ulterior, mai multi membri ai Congresului SUA au cerut, intr-o scrisoare, sefului Pentagonului, Chuck Hagel, sa nu permita achizitionarea de catre Statele Unite de elicoptere Mi-17. Presa a scris atunci despre interesele personale ale autorilor scrisorii, a caror campanii electorale au fost finantate inclusiv din donatiile gigantilor industriei apararii, precum Sikorsky Aircraft Corporation, Lockheed Martin, Raytheon, Northrop Grumman, etc.