Comentand declaratia lui Trump, analistul rus Serghei Miheev a apreciat ca SUA nu vor proceda niciodata la o anulare totala a sanctiunilor impuse Moscovei. "Politica internationala nu consemneaza astfel de precedente. Odata cu venirea lui Trump ar putea deveni posibila o colaborare cu americanii in problema siriana si o indulcire treptata a sanctiunilor, dar o anulare completa nu va exista niciodata. Americanii au nevoie de parghii pentru a-si exercita influenta asupra Rusiei, iar Trump nu va respinge astfel de argumente in discutiile cu Moscova", crede Miheev. 

Expertul rus crede, de altfel, ca anularea sanctiunilor nu va fi in folosul Rusiei, pentru ca SUA vor cere, drept raspuns, masuri similare din partea Moscovei, crede expertul rus. Totusi, o serie de politicieni rusi au dat de inteles ca Moscova este gata sa accepte un compromis cu Washingtonul.

Mergand mai departe, politologul Timofei Borodacev considera, la randul sau, ca Trump si-a schimbat oarecum tactica. Daca pana acum pastrarea regimului de sanctiuni era interpretat drept o piedica pentru refacerea relatiilor de parteneriat cu Rusia, acum presedintele ales al SUA conditioneaza, oarecum, o eventuala anulare partiala a embargolui de restabilirea dialogului. 

"Trump negociaza deja. Era de asteptat: in ultima instanta, este om de afaceri, care nu accepta nimic fara negocieri preliminare", a estimat Borodacev.