Cel puţin 462 de persoane au fost împuşcate mortal de poliţişti americani aflaţi în misiune în prima jumătate a anului, arată o bază de dată care consemnează aceste incidente, pentru care se consideră că sunt responsabile, în mare măsură, utilizarea excesivă a forţei şi pregătirea insuficientă a poliţiştilor..

Totodată, un raport de anchetă publicat de Washington Post indică faptul că, în ultimele şase luni, un sfert dintre persoanele ucise de poliţişti sufereau de tulburări mintale sau emoţionale.

De asemenea, poliţia ar fi recurs adesea la forţă excesivă împotriva unor oameni care aveau asupra lor arme mai puţin letale decât cele de foc, arată raportul, citând date ale Biroului Federal de Investigaţii (FBI), potrivit cărora doar trei poliţişti au fost ucişi cu o armă cu tăiş în ultimii zece ani.

Aceste rapoarte survin în contextul protestelor izbucnite în numeroase oraşe americane împotriva brutalităţii forţelor de poliţie. Un studiu anterior a arătat că numai 54 de poliţişti au fost inculpaţi, dintre miile de cazuri de împuşcări mortale produse în timpul misiunilor, începând din 2005, mentioneaza agerpres.