'Mandatul' lui Tufts a fost doar de un an, timp în care juniorul a condus destinele orăşelului Dorset, din statul american Minnesota. Mare amator de pescuit şi deloc timid atunci când vorbeşte în public despre viaţa sa sentimentală - toţi locuitorii din orăşel îi cunosc 'iubita', pe Sophia, 'prima doamnă a Dorsetului -, fragedul primar şi-a însuşit ad litteram maxima preşedintelui american Theodore Roosevelt - 'vorbind cu blândeţe şi ţinând în mână un ciomag, veţi ajunge departe' - şi se plimbă pe străzile oraşului ţinând în mână un baston aproape cât el de mare.

Cu o populaţie de ceva mai mult de 20 de locuitori, Dorset îşi alege primarul în fiecare an printr-un soi de tombolă, singura condiţie fiind ca toţi candidaţii să cotizeze cu un dolar la vistieria municipală. În august 2012, Robert a devenit cea mai tânără persoană care a câştigat acest post, când predecesorul său a scos dintr-o pălărie o hârtie pe care era scris numele său şi, după un an de mandat, contribuabilii spun că micuţul a fost un bun gospodar. 'Principalele lui sarcini sunt să se ducă la grădiniţă şi să petreacă timpul cu fetiţele', a declarat mama primarului, Emma Tufts, postului de televiziune ABC, deşi a recunoscut că micuţului îi place să cunoască şi să intre în vorbă cu oamenii la restaurante. 'Salută pe toată lumea', a spus femeia.

Robert nu s-a hotărât deocamdată dacă mai vrea un mandat. 'Vom vedea. Are un frăţior mai mic şi poate că de data asta cel mic va candida', a glumit mama primarului. 'Când l-au ales primar, era foarte încântat şi repeta oricui era dispus să-l asculte, la grădiniţă, că va fi primar pe viaţă', a povestit Emma Tufts, care consideră că funcţia de primar i se potriveşte ca o mănuşă, pentru că 'nu-i deloc sfios'.

Însă poporul nu poate aştepta ca Robert să se decidă, aşa că pe pagina web a localităţii au fost anunţate deja viitoarele alegeri. Potrivit anunţului, nu există restricţii de vârstă şi nici măcar nu contează unde locuieşte candidatul, este suficient să trimită un mesaj cu numele complet, adresa, numărul de telefon şi, desigur, să contribuie la campania electorală cu un dolar. Totuşi, candidaţii vor trebui să vină cu ceva nou prin care să-i convingă pe locuitorii din Dorset, dar fiind că anul trecut Robert a dus o campanie electorală în forţă, în care a împărţit fluturaşi şi afişe şi a promis 'îngheţată pentru toţi', scrie Agerpres in pagina electronica.