« Pentru a spori potentialul defensiv si posibilitatile Iordaniei, o parte a acestui armaent ar putea ramane in Iordania, la solicitarea autoritatilor locale, pentru o perioada mai indelungata de timp dupa incheierea manevrelor », se arata intr-o declaratie a Pentagonului. Anterior, ministrul american al apararii, Chack Hagel a aprobat dislocarea avioanelor si a sistemului de rachete de croaziera Patriot pentru exercitiile prevazute in luna iunie.

Potrivit CNN, rachetele americane vor spori capacitatea de riposta a sistemului de aparare aeriana al Iordaniei pe fondul temerilor tot mai mari ca rachetele siriene ar putea ajunge in mainile miscarii siite Hezbollah, cu folosirea lor ulterioara impotriva tarilor din regiune.

Iordania este aliatul militar al SUA in Orientul Mijlociu. Amman se teme ca o extindere a conflictului sirian si valul de refugiati ar putea destabiliza situatia din Iordania. De asemenea, potrivit CNN, independent de viitoarele exercitii militare, spre Iordania vor pleca 200 de consilieri militari ai SUA, care vor da o mana de ajutor la rezolvarea problemelor de planificare strategica.