Circa 150 de puşcaşi marini vor fi primii care vor alcătui o Companie combinată ce va funcţiona la centrul de antrenamente de la Novo Selo în Bulgaria. Această companie va fi alocată forţelor prin rotaţie de la Marea Neagră cu baza în România şi va include puşcaşi marini din cinci unităţi: Batalionul 2 de tancuri, Batalionul 2 de blindate uşoare de recunoaştere, Batalionul de inginerie de luptă, Batalionul 6 de logistică de luptă (CLB6), Batalionul 1 al Regimentului 10 de infanterie marină, toate de la baza Lejeune din Carolina de Nord.

Unitatea din Bulgaria va fi echipată cu patru tancuri de luptă Abrams, şase vehicule blindate uşoare şi trei obuziere. Este prima din cele trei rotaţii planificate ale Companiei combinate. Se aşteaptă ca puşcaşii marini din Bulgaria să se antreneze cu trupe locale în timpul desfăşurării.

De asemenea, va avea loc desfăşurarea unei Forţe speciale aeriene şi terestre destinată să reacţioneze la crizele din Africa. Unitatea, cu sediul la Móron, Spania, şi care are ca obiectiv să răspundă la crizele din Africa, va permite degrevarea a aproximativ 1.600 puşcaşi marini desfăşuraţi în prezent în cadrul unei forţe operative, relateaza agerpres.