E adevarat, deocamdata, totul e doar pe hartie. Dincolo de orice, pentru a vinde arme este nevoie de incuviintarea Departamentului de stat si de cea a Congresului SUA, proces care presupune o expertiza extrem de minutioasa. In plus, au fost publicate foarte putine detalii legate de continutul tranzactiilor, catalogate de experti drept speculative in marea lor majoritate.

Prin urmare, cifrele anuntate initial, se vorbeste despre zeci de miliarde de dolari, s-ar putea modifica substantial, iar termenele convenite pentru livrare ar putea fi corectate. Cu toate aceste, oferta americanilor este impresionanta. Potrivit Defense News, administratia Trump s-a inteles sa furnizeze sauditilor, printre altele, patru sateliti (doi de spionaj Remote Sensing Satelites in valoare de 800 milioane dolari si doi pentru sistemul de avertizare Space Based Early Warning Systems, in valoare de 4 miliarde dolari), precum si un sistem multifunctional de comanda, control, comunicatii, etc, in valoare de 18 miliarde. 

Flota Arabiei Saudite ar urma sa primeasca, la randul ei, patru fregate Multi-Mission Surface Combatant (MMSC), produse de corporatia Lockheed Martin (6 miliarde dolari), nave de patrulare in valoare de 2 miliarde.

In plus, se intentioneaza livrarea a 20 de avioane militare de transport C-130J Super Hercules; trei avioane de transport si alimentare KC-130J (5,8 miliarde), dar si 104.000 de bombe de aviatie moderne (GBU 31v3, GBU-10, GBU-12, GBU-31v1, GBU-38), pentru suma de 4,45 miliarde dolari.

Pe de alta parte, Washington a propus un program pe opt ani de intretinere tehnica a parcului de avioane de lupta F-15 BBC, oferta estimata la 6,25 miliarde dolari, precum si alt program, de 20 de miliarde, de modernizare a avioanelor militare F-15C/D.