Va fi o noua lovitura dura pentru industria franceza de armament, blocata de relatiile diplomatice glaciare dintre Paris si Varsovia, dupa ce polonezii au suspendat negocierile exclusive cu Airbus, vizand cumpararea a 50 de aparate Caracal. 

In acest context, secretarul de stat al apararii, Bartosz Kownacki, a participat, in Germania, la discutii avansate cu omologii sai german si norvegian privind achizitionarea a trei submarine de catre marina poloneza. 

Oficialul polonez a precizat, totodata, ca, optand in favoarea unuia sau a altuia dintre producatori - german sau francez - Varsovia va tine cont inclusiv de relatiile industriale cu cele doua state.

Pentru a vinde echipament "Made in Deutschland" armatetelor europene, Berlin are o arma extrem de eficienta: programul Framework Nation Concept (FNC), care este un adevarat Cal troian pentru industria de armament. Concret, se merge pe foi de parcurs bine definite si defalcate pe capacitati specifice (logistica, amfitbii, sol-aer, navale, etc), care sunt propune partenerilor industriali si dezvoltate in comun.