"Este o premieră în România, însă acest model este validat internaţional. Avem în vedere deschiderea, în cadrul benzinăriilor, de restaurante, farmacii, service-uri auto sau ghişee de unde pot fi achiziţionate poliţe de asigurare. Acestea vor funcţiona în spaţii închiriate către parteneri OMV Petrom. Credem că există o tendinţă de creştere a ponderii serviciilor auxiliare în benzinării. Aceasta răspunde nevoilor clientului modern, foarte activ, de a avea acces dintr-un singur loc la o gamă extinsă de servicii şi produse", a declarat Adrian Nicolaescu, Senior Head of Retail în cadrul OMV Petrom.

Astfel, a fost deschis primul restaurant operat de un brand internaţional, care funcţioneaza în cadrul unei staţii de distribuţie a carburanţilor. Este vorba de restaurantul Subway, inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul staţiei Petrom Veştem, aflată la intrarea în oraşul Sibiu.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 66 milioane de barili echivalent petrol. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual şi deţine o centrală electrică de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 800 benzinării.