Dincolo insa aspectul artistic al acestei productii cinematografice, Suleyman Magnificul a devenit un fel de agent de turism al Turciei. A fost cea mai buna reclama pentru acest stat, are de mai bine de doua decenii incearca, fara succes, sa adere la Uniunea Europeana. Filmul a fost si este in continuare, o adevarata mana pentru comerciantii turci.

Suleyman Magnificul, dar si alte seriale turcesti, difuzate in special in tarile arabe, constituie o atractie turistica pentru cetatenii din Orientul Mijlociu si Asia Centrala si o sursa de venituri deloc de neglijat pentru turismul national. Potrivit Federatiei locale a agentiilor de turism, aceste seriale au sporit valul de turisti arabi.

Spre exemplu, in numai doi ani, din 2010 pana in 2012, numarul vizitatorilor din Kuweit s-a triplat practic, trecand de la 27.000 la 65.000, a celor din Emiratele Arabe Unite sarind de la 30.000 la 48.000, iar celor din Arabia Saudita de la 86.000 la 175.000.

Patronul canalului privat de televiziune ATV, care a produs cele mai multe dintre seriale, a precizat, la randul sau, ca exportul de filmelor de televiziune a generat peste 100 de milioane de dolari pe an.