"Achitarea acestor cereri de rambursare pe POS DRU, într-un timp foarte scurt din momentul în care am avut la dispoziţie resursele necesare, demonstrează că Ministerul Fondurilor Europene  impune un mecanism eficient pentru buna implementare a tuturor programelor operaţionale. Asigurarea plăţilor la zi către toţi beneficiarii de fonduri europene, indiferent de programul prin care sunt finanţaţi, este unul dintre obiectivele noastre prioritare în perioada imediat următoare şi, în acelaşi timp, o dovadă de respect faţă de cei care si-au onorat obligatiile contractuale", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene a anunţat joi, 21 februarie, că încep să fie achitate cereri de rambursare în valoare de aproximativ 335 milioane de lei beneficiarilor POS DRU.

Comisia Europeană a reluat în această săptămână plăţile pe POS DRU, iar rata de absorbţie pe acest program operational a crescut de la 7,73% la sfârşitul lui decembrie 2012 la aproape 12% în prezent.

POS DRU a fost presuspendat de Comisia Europeană în august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru fondurile europene utilizate în perioada 2009 - 2011. În urma măsurilor implementate de Guvernul României, Comisia a decis deblocarea programului la începutul lunii februarie 2013. Pe 19 februarie România a încasat  suma de 141,5 milioane de euro pe acest program ca urmare a reluătii plăţilor de către Comisia Europeană.