Comparand noile semnale cu cele înregistrate, tot de astronomii americani, in primele luni ale anului si care proveneau de la mai multe stele din aceeași regiune, inclusiv de la Gliese 436, Ross 128, Wolf 359 și HD 95735, oamenii de stiinta au constatat ca Ross 128 a emis ceva foarte "ciudat".

"Am înțeles că acele semnale erau stranii în intervalul de 10 minute în care le-am captat", a spus  Abel Mendez, directorul Planetary Habitability Laboratory de la Universitatea Porto Rico din Arecibo, adăugând că originea lor este necunoscută. "Credem că aceste semnale nu sunt interferențe radio, deoarece sunt unice, provin doar de la Ross 128, și monitorizările altor stele apropiate, înainte și după captarea acestor emisii, nu au arătat nimic asemănător", a adăugat același cercetător.

"Nu cunoaștem originea acestor semnale, dar există trei posibile explicații", a adaugat astronomul. Ar putea fi vorba despre o erupție de tip solar, emisii provenind de la un alt obiect cosmic din câmpul de observare asociat stelei Ross 128 sau pur și simplu explozia unui satelit al stelei, care circula prin spațiu pe o orbită foarte îndepărtată.

Astronomul a subliniat, cu o ușoară doză de ironie, că "ipoteza unei emisii provenind de la o civilizație extraterestră se află la mare distanță în spatele multor alte explicații posibile".