Astfel, barilul "light sweet crude" (WTI) cu livrare in luna septembrie a pierdut 0,46 de dolari la New York Mercantile Exchange (Nymex), pentru a se stabili la 96,92 dolari, un curs pe care nu l-a mai inregistrat din 3 februarie.

La Londra, barilul Brent cu livrare in septembrie a terminat la 104,59 dolari la Intercontinental Exchange (ICE), marcand, astfel, o depreciere de 0,02 centi fata de valoarea de inchidere din ziua anterioara.

Aceasta scadere a preturilor i-a surprins pe analisti, precum Tim Evans de la Citi, in opinia caruia "asistam la o vanzare, fara nici o justificare rezonabila".

Potrivit datelor saptamanale prezentate miercuri de Departamentul american al energiei, stocurile de titei s-au redus cu 1,8 milioane barili in decursul celor sapte zile anterioare publicarii raportului, un recul anticipat si care se adauga diminuarii cu 20 de milioane de barili din saptamanile anterioare. 

Unul dintre singurele elemente ale raportului de natura sa justifice aceasta ieftinire a aurului negru vizeaza rafinariile: ele si-au incetinit ritmul de lucru, iar cererea lor de titei a coborat de la 16,6 milioane la 16,4 milioane de barili pe zi, a aratat Andy Lobow, de la Jefferies Bache.