Sunt nume total necunoscute opiniei publice internationale, dar femei care ocupa diferite functii in structura de stat a Rusiei, fie pe linie de partid, fie institutionala: Natalia Velikaia, Irina Volynets sau Irina Peteliaeva. Potrivit interlocutorilor cotidianului mentionat, se merge inclusiv pe ideea unei femei care neafiliata politic. 

Varianta ideala in acest ultim caz ar fi, potrivit surselor Vedomosti, Ksenia Sobciak, fiica fostului primar al orasului Sankt-Petersburg, candva seful actualului lider de la Kremlin, Vladimir Putin.

Contactata de presa, Velikaia a declarat ca nu este la curent cu astfel de discutii, iar Peteliaeva a spus ca nu a primit vreo propunere oficiala in acest sens. "Rusia are nevoie de femei puternice in politica, pentru ca stiu sa priveasca altfel nevoile oamenilor, dar si pentru ca ar spori interesul pentru viitoarele alegeri", a adaugat Peteliaeva.

La randul ei, Ksenia Sobciak a scris pe contul sau de Instagram ca "nu stie ce se dezbate in cabinetele de la varful puterii. "Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca urmaresc ce se intampla in plan politic", a adaugat Sobciak, subliniind ca se considera "un om independent" si ca nu a colaborat si nici nu intentioneaza sa colaboreze cu administratia prezidentiala.

"Plictisitor si marsav" - asa a catalogat Sobciak starea politicii din Rusia.