Șarapova (27 ani), care are în palmares 5 titluri de Mare Șlem, a disputat de cinci ori finala la Miami, însă nu a reușit să câștige niciodată această competiție. Ea a înregistrat acum cea mai slabă performanță a sa în turneul din Florida în ultimii 12 ani, după eliminarea suferită în primul tur la debutul său, în 2003.

Gavrilova (21 ani), ocupanta locului 97 WTA, participă la acest turneu în baza unei invitații. Ea a avut nevoie de 1 oră și 49 minute pentru a o învinge pe Șarapova, a doua favorită de la Miami, care a comis în total 32 de erori neforțate.

Mai scundă cu 22 de centimetri decât celebra sa adversară, Garvilova (1,66 m) s-a mișcat cu multă agilitate pe teren, reușind să se impună grație unei mai bune concentrări și agresivități, lucru apreciat de publicul prezent în tribunele Centrului de tenis Crandon Park din Kay Biscaine, care a susținut-o pe toată durata jocului.

Alte două surprize înregistrate joi în turneul de la Miami au fost eliminările premature ale cehoaicei Barbora Zahlavova Strycova, cap de serie nr.19, învinsă cu 7-5, 6-2, de compatrioata sa Kristina Mladenovic, și franțuzoaicei Caroline Garcia (nr.25), care s-a înclinat tot în două seturi, 6-3, 6-7 (9), în fața japonezei Kurumi Nara, scrie agerpres in pagina electronica.