Conform sondajului YouGov/Sunday Times, procentul celor care ar vota 'da' la referendum este de 51%, în timp ce tabăra opozanților este cotată cu 49%.

Deși diferența de două puncte procentuale se înscrie în marja de eroare recunoscută de sondaje, rezultatul noului sondaj sporește spectaculos suspansul înaintea referendumului de la 18 septembrie, oferind șanse serioase Partidului Național Scoțian (SNP) al lui Alex Salmond.

Astfel, tabăra care susține independența a redus în doar o lună diferența de 22 de puncte procentuale care o separa de cei care ar vota 'nu' la referendum, a precizat Sunday Times.

"Sondajul YouGov arată că naționaliștii au obținut un avans de două puncte procentuale și ar urma să câștige la referendum", a adăugat publicația.

După luni de zile în care sondajele arătau că adepții independenței se îndreptau spre eșec, sondajele recente au arătat că diferența se reduce, până într-acolo încât a apărut o perspectivă reală ca separatiștii să-și atingă obiectul de a sparge uniunea cu Anglia, veche de 307 ani.