Noua varianta a jocului, precum si versiunea beta pot fi deja testate pe site-ul speial wt360.com, a precizat pentru Vedomosti directorul general al Wargaming, Viktor Kislyi. Aceeasi versiune va fi prezenta la expozitia de jocuri video E3, in curs de desfasurare la Los Angeles. Creatorul promite ca jocul propriu-zis va fi oferit gratuit, la fel si varitanta pentru PC-uri. Se va solicita o plata numai pentru diferite imbunatatiri ale tancurilor obisnuite si pentru modele mai puternice.

Jocul poate fi testat de abonatii serverului Xbox Live. Cei care detin un Gold account pot juca World of Tanks la nesfarsit, proprietarii conturilor gratuite Xbox Live Free au acces liber pentru numai o saptamana.

Wargaming, companie care functioneaza incepand din 1998, a dorit intotdeauna sa incerce noi platforme. Urmand aceasta strategie, spune Kislyi, in ianuarie anul curent, a fost achizitionat cu 20 de milioane de dolari grupul Day 1 Studios, realizator american de jocuri pentru console, cu sediul la Chicago si rebotezat Wargaming West.

Aceasta filiala din Chicago creaza World of Tanks pentru console, revizuind principiile de manevrare si refacand interfata jocului. In perioada de testare, utilizatorii vor avea acces numai la modelele americane si germane de tancuri, restul urmand sa fie adaugate dupa lansarea comerciala a noii versiuni.

In 2012, vanzarile de console video si jocuri aferente au reprezentat 43% din totalul pietei mondiale de jocuri video, al carui volum se cifreaza la 70 de miliarde de dolari, noteaza Vedomosti, citand datele companiei olandeze Newzoo. Iar anul trecut, numai World of Tanks a oferit companiei Wargaming venituri de aproape 240 milioane de dolari.