În general se caută îndeosebi medici specialiști, dar este o foarte mare cerere și pentru asistenți medicali, existând studii că până în anul 2020 vor fi cu 200.000 de asistenți mai puțin decât necesarul la nivel european.

"Și în Germania sunt multe oportunități, dar trebuie să știi limba. Aici cele mai multe posturi sunt cele pentru medici de familie, deoarece mulți au ieșit la pensie și nu are cine să îi înlocuiască. Medicii germani tineri preferă orașele mari, astfel că cetățenii din orașele mici trebuie să călătorească 20-30 de km pentru un control de rutină. În Suedia nu mai sunt locuri așa de multe ca acum patru-cinci-șase ani, dar încă mai sunt", a explicat Greg Chadkowski, director executiv al MedPharm Careers.

Pe lângă Suedia și Germania, alte joburi sunt oferite mai ales în Marea Britanie, Danemarca, Emiratele Arabe Unite și Belgia.

"Sunt medic dentist, lucrez de cinci ani, nu pot spune ce salariu am aici, e destul de mic, asta pot să spun. Îmi doresc să plec pentru un nivel de viață mai bun, civilizație și partea financiară, care contează. Mi-ar plăcea să merg în Marea Britanie, iar dacă nu, poate Suedia. În Marea Britanie știu că aș avea un salariu de la 4.000 de lire pe lună în sus", spune Eliodora Militaru, care a venit să caute o oportunitate de a lucra în străinătate.

La târg sunt prezente "D Medical Group" din Marea Britanie, "Moving People Belgium", "Mediacarrera Scandinavia", "MediCare" Austria, iar cei interesați să-și perfecționeze limba engleză din punct de vedere al termenilor de specialitate medicală, pot obține în cadrul târgului un discount de 20% pentru aceste cursuri.

Potrivit unui reprezentant al MedPharm Jobs, târgul se organizează de două ori pe an în marile orașe, iar la acestea participă circa 200-300 de persoane, însă sub 10% reușesc să plece în străinătate pentru a lucra în domeniul medical, mentioneaza Agerpres in pagina electronica.