Calin Popescu Tariceanu a spus ca a avut o discutie cu liderii PSD PC, UNPR si UDMR privind candidatura sa la presedintia Senatului.

"Am acceptat aceasta propunere, care ma onoreaza si care in acest fel am convingerea ca avem posibilitatea de a merge inainte cu programul USL angajat in fata cetatenilor cu o majoritate zdrobitoare la alegerile parlamentare. Si in acest fel sper sa pot sa-mi aduc o contributie importanta apararii intereselor lor si angajamentelor pe care ni le-am luat", a spus Tariceanu.

Intrebat daca se asteapta la un vot de blam din partea liberalilor, Tariceanu a spus ca se asteapta la un vot de sustine din partea unora dintre senatorii PNL.

Intrebat despre faptul ca liderul PSD Liviu Dragnea a spus ca Tariceanu nu ar trebui sustinut de PSD pentru sefia Senatului, Tariceanu a spus ca nu doreste sa comenteze, precizand insa ca el este senator independent.

Anterior, liderii PSD, PC, UNPR, UDMR s-au reunit in biroul Grupului PSD din Senat, pentru a discuta despre presedintia Senatului, la discutii fiind prezent si fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declara recent ca varianta ca pentru presedintia Senatului sa fie propus Calin Popescu Tariceanu "nu este exclusa", mentionand totodata ca singura decizie luata pana acum este ca in aceasta functie sa fie un senator care a candidat pe listele USL.

Presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat, duminica seara, ca nu crede ca PSD il va sustine luni pe Calin Popescu Tariceanu pentru functia de presedinte al Senatului, el aratand ca va fi greu pentru PSD sa il sustina pe acesta la prezidentiale.