'Aceste alegeri interne trebuie organizate nu mai devreme de martie anul 2014. Nu există niciun fel de raţiune pentru a le organiza mai devreme. În ţările democratice în care se practică acest sistem se organizează cu puţine luni înainte de alegerile propriu-zise. În Statele Unite, ele se organizează exact în toiul verii, sunt cele două Convenţii. Orice alt sistem, orice altă încercare de a stabili candidatul de pe acum ar însemna o acţiune prematură şi care, după părerea mea, s-ar constitui într-o mare eroare. De asemenea, ar însemna că ratăm ceea ce numesc eu modernizarea partidului şi posibilitatea de a motiva membrii noştri sau alţi oameni care doresc să se alăture PNL', a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că decizia luată la Congresul USL privind desemnarea lui Crin Antonescu drept candidat la Preşedinţie a fost făcută în contextul unei posibile suspendări a preşedintelui Traian Băsescu.

'Decizia fundamentală pe care USL a luat-o a fost aceea de a sprijini şi de a propune în final în cazul victoriei în alegeri un prim-ministru din partea PSD şi un preşedinte din partea PNL. Nu cred că aţi uitat că a existat chiar şi o decizie la nivelul USL în urma unui Congres care s-a ţinut în vara anului trecut privitoare la aceste nominalizări. Eu cred că acest lucru era necesar în contextul politic de atunci când se prefigura o posibilă suspendare a preşedintelui, urmată de alegeri pentru Preşedinţie. Cred că această alegere politică a fost potrivită atunci şi necesară pentru a nu ne trezi într-un gol de decizie politică. Părerea mea este că până în 2014 multe lucruri se pot schimba, multe evoluţii se pot contura şi de aceea ar fi bine ca această decizie referitoare la alegerea unui candidat să se facă în primul trimestru al anului 2014 sau mai bine zis la sfârşitul primului trimestru al anului 2014', a spus liberalul.

El a făcut apel la membrii PNL, la jurnalişti şi ONG-uri să susţină iniţiativa realizării unui scrutin intern în PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale.

'Fac un apel la membrii PNL, la mass-media, la ONG să sprijine această această iniţiativă care cred că poate să schimbe cursul politic şi democratic în România prin modernizare, prin democratizare şi ar fi o foarte bună dovadă că România este capabilă să se reînscrie pe drumul cel bun', a conchis Tăriceanu.