Tăriceanu a fost întrebat dacă a fost solicitat pentru a face parte din partea PNL din Comisia pentru revizuirea Constituţiei.

"Până în acest moment nu s-a făcut o discuţie referitoare la componenţa comisiei din partea PNL, aştept ca această discuţie să se facă cel mai probabil la nivelul grupului parlamentar PNL. Părerea mea este că ar fi nevoie de o comisie care să fie în primul rând credibilă şi formată din oameni cu experienţă politică îndelungată. Eu am o experienţă trăită a relaţiei instituţionale premier-preşedinte, care a fost presărată din păcate cu nenumărate conflicte declanşate de preşedinte şi cu nenumărate atacuri care vizau subminarea autorităţii Executivului. Am avut conflicte care au trebuit să ajungă la Curtea Constituţională, dar şi conflicte politice care au tensionat în nenumărate momente viaţa politică", a declarat pentru MEDIAFAX senatorul PNL.

Tăriceanu a precizat că experienţa sa "ar fi extrem de utilă" în momentul dezbaterilor pentru revizuirea Constituţiei.

El a mai menţionat că la nivelul PNL au fost întocmite mai multe documente oficiale în privinţa revizuirii legii fundamentale, care nu au fost modificate, acestea rămânând baza discuţiilor pentru modificarea Constituţiei.

Tăriceanu a făcut parte din Adunarea Constituantă care a redactat prima Constituţie de după 1989, iar în 2011 a fost ales vicepreşedintele Comisiei de revizuire.