"Bugetul de venituri şi cheltuieli prevedea, pentru aceeaşi perioadă (S1 - n.r.), o pierdere de 3,4 milioane RON. Pierderea de 49,9 milioane RON înregistrată la finalul primului trimestru a fost redusă la jumătate pe parcursul trimestrului II, astfel încât la finalul primului semestru pierderea totală este de 28,6 milioane RON. Trebuie spus că, în domeniul aviatic, primul trimestru al anului este cel mai slab şi că, în această perioadă, companiile aeriene înregistrează cele mai reduse venituri', se precizează în comunicat.

Potrivit acestuia, pierderi neprevăzute au fost generate în special de problemele tehnice care au condus la anularea sau întârzierea anumitor curse, determinând astfel plata unor penalităţi neplănuite şi reducerea veniturilor, fapt care a avut un impact semnificativ asupra cifrelor finale.

În condiţiile în care a doua jumătate a anului este cea mai profitabilă în aviaţie, acoperind sezonul de vârf pe timpul verii şi luna decembrie, reprezentanţii operatorului aerian naţional estimează că, la finalul lui 2016, nivelul pierderilor nu va depăşi suma prevăzută în bugetul aprobat de Guvern, respectiv 6,9 milioane de lei.
 
La începutul lunii august, Consiliul de Administraţie al TAROM a decis ca Dan Plaveti să preia temporar atribuţiile de director general al companiei, iar Gabriel Stoe să revină ca director financiar. Christian Heinzmann a fost revocat din funcţia de director general al TAROM la sfârşitul lunii martie a acestui an.

Un raport al Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, publicat în primăvară, arăta că TAROM a înregistrat, în ultimii doi ani, mai multe deficienţe tehnice şi administrative, care au determinat un număr foarte mare de curse anulate sau întârziate, cu consecinţe negative asupra bugetului companiei, constând inclusiv în plata unor despăgubiri în valoare de aproximativ un milion de dolari, aminteste agerpres.