In prezent se desfasoara o investigatie pentru a stabili motivele pentru care pilotul s-a aflat in imposibilitatea de a efectua zborul. Din motive de siguranta, Tarom a decis anularea zborului de ieri, iar pasagerii cursei au beneficiat de asistenta conform Directivei Europene 261/2004 si au fost rerutati pe alte zboruri de ieri pentru a ajunge la destinatie.

Pilotul a revenit in tara in cursul zilei de astazi si a fost suspendat din activitate pana la finalizarea investigatiei. Dupa primirea rezultatelor oficiale, Tarom va lua toate masurile care se vor impune, in conformitate cu toate reglementarile nationale si internationale in vigoare.

Daca in urma investigatiei se stabileste ca pilotul a fost depistat pozitiv la un control al alcoolemiei, acesta va fi concediat imediat, in conformitate cu regulamentul de ordine interioara al companiei. Tarom respecta cele mai inalte standarde de siguranta nationale si internationale, iar siguranta operatiunilor sale reprezinta principala prioritate a companiei, prin urmare astfel de abateri disciplinare nu sunt tolerate.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. Compania TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010, oferind astfel pasagerilor săi acces la mai multe destinaţii şi conexiuni. Tarom este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 şi a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din 2000.