De asemenea, studiul, care a costat 13,6 milioane de lire sterline, nu a scos la iveala dovezi care sa ateste speculatiile potrivit carora undele emise de telefonul mobil sporeste, pe durata unei sarcini, riscul de leucemie la copii.

Mobile telecomunications and health research (MTHR) este cel mai important program de cercetare lansat in Marea Britanie pentru depistarea problemelor de sanatate legate de tehnologia mobila, relateaza Daily Mail.

Seful MTHR, David Coggan, a declarat ca, la demararea acestui program, in urma cu 11 ani,  oamenii de stiinta emiteau pareri diferite, deseori cotradictorii, privind o posibila influenta a telefoanelor mobile asupra organismului uman. Acum, spune Coggan, studiul realizat si care este total independent, a pus punct in aceasta disputa.

„Acest program independent s-a incheiat si nu am gasit nimic in masura sa demonstreze riscuri pentru sanatatate din cauza undelor radio emise de telefoanele mobile”, a declarat cercetatorul, subliniind ca studiul ofera un plus de „siguranta vizand gradul de securitate al sistemelor moderne de telecomunicatii.

Rezultatele expuse de Coggan confirma concluziile altui studiu, efectuat in 2012, conform caruia telefoanele mobile si tehnologiile Wi-Fi nu genereaza cancer si nu afectarea starea de sanatate a utilizatorilor.