"În preajma Anului Nou, şeful statului, cu o şapcă pe cap, pleacă pe scuter pentru a se întâlni cu actriţa în apartamentul său, unde presedintele obisnuieste, in ultimul timp, sa-si petreaca noptile”, scrie Closer.

"Fotografii surprinzătoare, care ridica semne de intrabare legate de securitatea preşedintelui. Şeful statului este însoţit de o singură gardă de corp, care păzeşte secretul acestor întâlniri cu actriţa şi îi aduce chiar croasante!".

Reactia lui Hollande a venit vineri dimineata. Intr-o declaratie remisa agentiei France Presse, seful statului, vorbind in nume personal si nu in calitate de presedinte, a deplans “profund incalcarea dreptului la viata privata”, de care beneficiaza si el, ca orice cetatean al tarii. Liderul de la Elysee a adaugat ca analizeaza posibilitatea “unei actiuni, inclusiv judiciare” impotriva revistei Closer.

Oficial, partenera de viata a lui Francois Hollande este jurnalista Valérie Trierweiler, după ce o lungă perioadă de timp a trăit alături de fosta candidată la prezidenţiale Ségolène Royal, cu care are patru copii. In varsta de 41 de ani, Julie Gayet, aflată pe afişul filmului "Ames de papiers" ("Suflete de hârtie"), a depus, in martie 2013, o plangere la Parchetul din Paris, chemat sa-i identifice pe autorii zvonurilor apărute pe Internet, care îi atribuiau o relaţie amoroasă cu François Hollande.

Ce lectie politica trebuie retinuta din aceste dezvaluiri, se intreaba, in context, publicatia Le Point? Cu mai putin de o saptamana inaintea unei conferinte de presa anuntata ca fiind cruciala, articolul din Closer incurca lucrurile. Palatul Elysee spera ca intrevederea cu presa si declaratiile presedintelui vor marca inceputul unei impacari, dupa un sfarsit de an 2013 marcat de esecul promisiunii stoparii ratei somajului, comenteaza Le Point.