'Teraplast anunţă că s-a finalizat procesul de achiziţie a pachetului de acţiuni reprezentând 50% din părţile sociale ale Politub, deţinut de compania franceză Socotub. Astfel, Teraplast are o participaţie de 99,99% din capitalul social Politub, iar Terasteel o participaţie de 00,01%. Anterior achiziţiei, Teraplast deţinea 50% din acţiunile Politub, iar odată cu finalizarea procesului de achiziţie a restului de acţiuni, grupul Teraplast dobândeşte control unic asupra societăţii Politub', se arată în documentul preluat de agerpres.

Grupul Teraplast are o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse este structurat pe şase linii de business, respectiv instalaţii & amenajări, profile tâmplărie, granule, panouri termoizolante, structuri metalice zincate şi tâmplărie termoizolantă.

Principalele activităţi ale Politub includ producţia de ţevi din polietilenă medie şi înaltă densitate pentru reţelele de transport şi distribuţie a apei, gazelor naturale, dar şi pentru telecomunicaţii, canalizări sau irigaţii.

Teraplast este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), iar de la începutul anului acţiunile companiei au scăzut cu 12,4%, la 43,80 bani/acţiune.