Conform acestei informatii, Dzhokhar A. Tsarnaev, in varsta de 19 ani, a reusit sa scape de politie. Timp de aproape un an, el a trait intr-un oras situat nu departe de Boston. Venind in completare, New York Times afirma ca al doila suspect, ucis de fortele de politie in cadrul unei ample operatiuni, este fratele lui Dzhokhar, are 26 de ani si se numeste Tamerlan Tsarnaev.

„Credem ca este terorist. Si ca acest om a venit aici ca sa ucida”, a declarat comisarul politiei din Boston, Ed Davis, fara a da nume. Publicatia rusa Vzgliad constata, printre altele, ca in reteaua sociala Vkontakte, Facebook-ul rusesc, exista cineva cu numele de Dzhokhar si care a indicat locul de domiciliu – Boston.

Mii de poliţişti puternic înarmaţi au mers din casă în casă vineri dimineaţa, în Watertown, o localitate din apropiere de Boston, în nord-estul Statelor Unite, în cadrul unei vaste operaţiuni de căutare a celui de al doilea suspect în atentatul care a îndoliat luni maratonul din oraş. Toate trenurile şi autobuzele au fost oprite în regiunea Boston, cu scopul de a împiedica suspectul să fugă, iar autorităţile au cerut câtorva sute de mii de locuitori ai mai multor localităţi din jurul Watertown să rămână în case.

Locuitorii acestei suburbii a Bostonului au fost evacuaţi, iar cei care au decis să rămână au fost îndemnaţi să deschidă uşa doar poliţiei. Peste 9.000 de poliţişti, înarmaţi cu puşti de asalt îl căutau în Watertown pe "suspectul numărul 2", unul dintre cei doi tineri suspectaţi că au comis luni dublul atentat cu bombă soldat cu trei morţi şi aproape 180 de răniţi. Căutarea se concentra într-un perimetru de 3,8 kilometri pătraţi, în Watertown, în care locuiesc aproximativ 35.000 de persoane.