Tesco, al treilea mare retailer din lume, şi-a vândut subsidiara din Coreea de Sud, Homeplus, contra sumei de 4 miliarde de lire sterline (6,08 miliarde de dolari), unui consorţiu condus de firma de private equity MBK Partners, relateaza agerpres.

Tranzacţia, realizată de firma de private equity MBK Partners şi un grup format din investitori din Canada şi Singapore, este cea mai mare achiziţie înregistrată în Coreea de Sud şi una dintre cele mai mari din Asia.

Homeplus este cea mai mare subsidiară a Tesco din străinătate şi al doilea mare lanţ de magazine din Coreea de Sud, cu peste 1.000 de unităţi. În anul fiscal încheiat la 28 februarie 2015, Homeplus a înregistrat venituri de 7,1 miliarde de dolari.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în trimestrul IV din 2015 şi trebuie aprobată de acţionarii Tesco şi de Guvernul de la Seul.

Este prima vânzare importantă pentru Tesco, care a raportat pierderi record după taxe de 6,4 miliarde de lire sterline în anul fiscal încheiat la 28 februarie 2015. În urmă cu un an, compania raportase un profit după taxe de 2,26 miliarde de lire sterline.