Sfârşitul de an se apropie cu paşi rapizi, de aceea stilistul Adina Buzatu face câteva recomandări pentru ţinutele festive şi de vacanţă.

Petrecerea de sfârşit de an organizată de companie este un moment în care colegii pot descoperi în tine o altă persoană, atât din punct de vedere al socializării, cât şi vestimentar.

Adina Buzatu îţi propune să alegi pentru această petrecere o pereche de jeanşi la care să asortezi o cămaşă din poplin fin şi un blazer dintr-o stofă fină de lână sau catifea.

De asemenea, poţi personaliza ţinuta cu o pereche de bretele şi o batistă colorată din mătase naturală. Păşeşte sigur pe ringul de dans încălţat într-o pereche de ghete din piele întoarsă fină sau pantofi coloraţi. Succesul este garantat!

 

Crăciunul petrecut alături de cei dragi nu trebuie să te prindă nepregătit. Adina recomandă pentru petrecera de Crăciun o ţinută comondă şi stilată formată din pantalonii din stofă de lână fină sau jeansi cu tăietură modernă (slim fit) la care poţi asorta o cămaşă uni sau imprimată. Pentru un look complet, poţi adăuga un cardigan sau o vestă din caşmir.

 

Petrecerea de Revelion vine, întodeauna, şi cu dileme în materie vestimentară. Cum probabil ai ales din timp locul unde vei întâmpina noul an, este important să îţi alcătuieşti cu atenţie ţinuta.

Dacă ai optat pentru un restaurant, poţi alege între un costum negru sau bleumarin sau clasicul smoking. Acestea trebuie să fie dintr-o stofă de calitate bună şi să aibă un croi impecabil. Cămăşa albă din poplin fin la care poţi purta o cravată, un papion sau o eşarfă Ascot completează o ţinută cu succes. Butonii şi ceasul fin, care trebuie doar să se întrevadă de sub manşeta cămăşii, vor definitiva cu stil această combinaţie.

În opinia Adinei Buzatu, pantofii reprezintă accesoriul care te poate descalifica dacă nu îi alegi pe cei potriviţi. Stilistul îţi recomandă să alegi o pereche de pantofi din piele lăcuită, catifea sau piele box, cu cât mai puţine cusături vizibile.

Clubul reprezintă o altă variantă unde te poţi face remarcat prin stilul tău.

Costumul poate fi o alegere bună, dar mai puţin comodă pentru o astfel de petrecere. De aceea, mult mai potrivit ar fi să alegi combinaţia jeans şi un sacou din catifea sau o jachetă smocking (neagră sau bleumarin). Cămaşa cambrată din bumbac în culori închise cu detalii speciale (mici pliseuri sau un jabou discret) vor aduce un plus de eleganţă ţinutei. Mai mult decât atât, dacă în timpul petrecerii vei renunţa la sacou, look-ul tău nu va avea de suferit.

Tot pentru club ai posibilitatea să optezi pentru o pereche de pantaloni din stofă fină cu o croială inspirată din tăietura pantalonilor de jogging, dar cu detaliile specifice celor de smoking (vipuşcă din mătase). Un tricou simplu şi o vestă vor completa ţinuta.

 

Nu sunt puţini cei care se vor afla la petrecerile organizate în aer liber. Aceştia pot opta pentru ţinutele casual, confortabile şi călduroase. O jachetă din stofă de lână peste un pulover pe gât şi jeanşi pot întruni toate aceste condiţii. În loc de mănuşi poţi alege o pereche de mitene (mănuşi fără degete) din lână. Ghetele înalte, confortabile cu sau fără căptuşeală îmblănită sunt ideale pentru o astfel de petrecere outdoor.