Pe locul doi, dar la mare distanta de lider s-a plasat autoturismul sport Toyota GT, cu 202 puncte acumulate, urmat fiind de Volvo V40 (189), Ford B Max (148) si o alta berlina compacta, Mercedes A (138). Fabricantii francezi s-au pozitionat undeva in josul clasamentului, micul Renault Clio primind doar 128 de puncte, cu opt mai mult decat Peugeot 208. 

Premiul, extrem de apreciat de constructorii auto, pentru ca el constituie un fel de eticheta a masinii pentru un an intreg, a fost infiintat in 1964. Este pentru a cincea oara cand grupul Volkswagen (cu Audi) primeste aceasta distinctie si este pentru a doua oara cand ea revine modelului Golf, dupa o prima resita in 1992.

In decurs de 38 de ani, compactul Golf s-a vandut in pete 30 de milioane de exemplare. Mai mult decat Coccinelle, cea mai populara masina din istorie, care a inregistrat 21,5 milioane de unitati comercializate. Gama Golf a avut o contributie aproape decisiva in ascensiunea Volkswagen, numarul trei mondial, dupa ce a salvat, practic, intreprinderea puternic afectata de o criza in 1974.