Centrul din Timisoara a fost construit conform specificatiilor TNT, pentru a oferi suportul operational si tehnologic specific serviciului express de inalta performanta. Companiile din zona de vest a Romaniei obtin astfel acces la capacitati operationale extinse, conexiuni aeriene si rutiere directe.

Noul hub express reprezinta un punct nodal pentru conexiunile locale si nationale, fiind situat la mai putin de 1 km de Aeroportul International “Traian Vuia”, in imediata vecinatate a liniei de centura.

Noi resurse sunt puse astfel la dispozitia companiilor din zona de vest a tarii si a cluster-ului industrial din proximitatea Timisoarei, cu suportul retelelor integrate TNT. Expedierile nationale sau internationale, precum si operatiuni logistice de amploare reflectand contracte comerciale sau campanii complexe, vor fi procesate in cadrul acestui nou hub modern, cu 1200 mp de spatiu de depozitare.

 

Accesul transporturilor in zona de depozitare este facilitat si securizat in cadrul celor 22 de zone de andocare pentru autoutilitare, al celor 7 platforme destinate camioanelor Retelei Rutiere Europene TNT Express, precum si pe platforma destinata exclusiv transporturilor aeriene.

Expedierile care tranziteaza hub-ul TNT sunt mai departe procesate cu ajutorul benzilor de sortare si a aparatului cu raze X, in conditii de rapiditate si siguranta sporita, pentru un transfer in conditii perfecte catre destinatia finala. Transporturile aeriene Express pot fi astfel incarcate direct in aeronava dedicata, care asigura conexiuni zilnice, un avantaj major in directia optimizarii timpilor de preluare, respectand in acelasi timp reglementarile specifice industriei transporturilor.

Vorbind de proiecte complexe, este important de mentionat ca, in cadrul noului hub express, sunt rezervate spatii speciale pentru bunurile periculoase si pentru produsele de valoare, facilitati importante pentru clientii din diverse industrii cheie, prezente in zona: industria auto, electronica si high-tech, dar si domeniul medical – farmaceutic. Ca operator certificat pentru transporturi express, inclusiv pentru diverse categorii de bunuri cu regim special (vopseluri, parfumuri, solventi, etc), TNT  poate asigura desfasurarea acestor expedieri in regim de curierat, aspect relevant din punct de vedere al eficientizarii proceselor logistice.   

“Pentru noi sunt extrem de importante calitatea serviciilor si solutiile inovatoare pe care le oferim clientilor nostri, in contextul perspectivelor de dezvoltare zonale”, a declarat Dorin Hanea, Country Development Manager TNT Romania.

In cei 600 mp de spatiu destinat birourilor TNT din Timisoara, expertii  in managementul lanturilor de distributie sau in probleme legate de vama, acorda asistenta clientilor companiei, pentru ca acestia sa poata valorifica noi oportunitati de dezvoltare a propriilor afaceri. In functie de piata de desfacere careia i se adreseaza si de volumele transportate, clientii pot opta pentru variantele aeriene, rutiere sau chiar pentru conexiuni nationale si internationale directe (Direct Express).

Noul sediu TNT din Timisoara, cu rol coordonator la nivel regional (Road Management Centre pentru Europa de Est in cadrul Retelei Rutiere Europene a companiei), constituie un nou reper pentru mediul de afaceri local si o resursa strategica pentru dezvoltarea de noi investitii in zona de vest a Romaniei.

TNT Express este unul dintre marii integratori in domeniul serviciilor de curierat express si logistica la nivel global. Compania livreaza zilnic aproape 1 milion colete, documente si marfa in peste 200 de tari de pe glob. TNT Express ofera clientilor sai retele integrate, aeriene si rutiere, in Europa, China, America de Sud, Asia si Oceania, Orientul Mijlociu. Cifra de afaceri a companiei a fost de 7,2 miliarde de euro in 2011.