Acestea pot fi folosite ulterior pentru reduceri la diferite magazine partenere sau valorificate sub formă de cumpărături gratuite la aceiaşi comercianţi. Un alt beneficiu constă în rambursarea de către bancă a unui procentaj din banii cheltuiţi. Pe lista avantajelor mai figurează şi plata în rate fără dobândă, precum şi o perioadă de graţie pentru tranzacţii la comercianţi care poate ajunge până la 60 de zile.
ada.stefan@incomemagazine.ro

OTP Bank România a lansat în a doua jumătate a lunii februarie programul de recompense “MasterCard Rewards”, adresat tuturor persoanelor fizice posesoare de carduri MasterCard, emise de bancă. Programul este bazat pe un sistem de acumulare de puncte de loialitate, în funcţie de utilizarea cardului pentru plăţile la comercianţi, indiferent de valoarea tranzacţiei: 2 lei cheltuiţi cu orice card de credit OTP Bank MasterCard echivalează cu un 1 punct de loialitate, iar 4 lei cheltuiţi cu orice card de debit OTP Bank MasterCard reprezintă un 1 punct de loialitate.  Înscrierea în program aduce automat  1.000 de puncte, ce pot fi folosite pentru achiziţionarea produsului preferat dintr-un catalog ce include peste 200 produse şi servicii din şase categorii: multimedia & accesorii, produse pentru casă, hobby & sport, kids Club, MasterCard şi călătorii şi timp liber. Programul oferă şi posibilitatea de a cumula punctele proprii cu cele adunate de alţi posesori de carduri, precum şi pe cele obţinute pentru plăţile efectuate la comercianţii tradiţionali, cât şi online.

Şi programul Star BT de la Banca Transilvania permite acumularea de puncte (1 punct=1 leu) pentru fiecare plata efectuata cu cardul - MasterCard Forte, MasterCard Forte pentru Medici, Visa Gold, Visa Gold Rotary şi Visa Platinum. Totodată, programul permite şi plata in maximum 12 rate fixe fără dobândă a cumpărăturilor efectuate.  Achiziţiile de la comercianţii parteneri aduc puncte suplimentare, pe care pot fi utilizate tot la cumpărături. Pragul maxim admis pentru tranzacţiile din puncte este de 600 puncte/tranzacţie. Banca acordă la rândul ei puncte de loialitate în următoarele situaţii: tranzactii în ţară (inclusiv pe internet) – 0,3% din valoarea tranzactiei; tranzactii în strainatate (inclusiv pe internet) -  0,1% din valoarea tranzactiei. Prima tranzacţie, cu excepţia celor în rate fără dobândă efectuate la comerciantii parteneri aduce 10 puncte de loialitate.

Programul Multishop de la Raiffeisen Bank România include bonusuri şi plata în maximum 12 rate lunare fixe fără dobânda pentru utilizatorii cardurilor la comercianţii parteneri, din diferite domenii de activitate: moda, accesorii, bijuterii, turism, electronice, electrocasnice, IT. (Atenţie: Puteţi cumpăra în rate fără dobândă numai dacă plata a fost făcută prin EPOS Raiffeisen Bank). Cardurile de cumparaturi ale băncii acceptate sunt: Standard, Vodafone, Gold şi Alico.
La plata cu cardul se pot acumula puncte MultiShop de până la 15% din valoarea cumpărăturilor. Punctele reprezintă bani (1 punct = 1 leu) pe care îi puteţi folosi pentru cumpărăturile viitoare din reţelele magazinelor partenere. (Atenţie: numai dacă plata s-a efectuat prin EPOS Raiffeisen Bank).

7 sfaturi la utilizarea cardurilor

- Aveţi grijă să nu depăşeşti suma disponibilă din contul tău de card.

- De fiecare dată când retrageţi numerar de pe cardul tău de credit, ţineţi cont de faptul că dobânda aplicată pentru acest gen de tranzacţie este mai mare.

- Nu este obligatoriu să aştepţi extrasul de cont pentru a depune în contul cardului de credit suma retrasă anterior.

- Nu este recomandat să retragi numerar de pe un card de credit pentru a acoperi limita utilizată a unui alt card de credit.

- Scopul cardului de credit este să îţi ofere posibilitatea de a face orice cumpărături doreşti, în special acelea care solicită un împrumut pe termen