Pornind de la aceasta constatare, portalul allure.com a intocmit un clasament al al celor mai mari greseli de înfrumuseţare si care denota, de fapt, prostul gust.

In urma unui studiu, s-a ajuns la concluzia ca una dintre cele mai frecvente greşeli este vizeaza nepotrivirea nuanţei fondului de ten cu cea a pielii. Folosirea corectă a unui fond de ten presupune alegerea consistenţei şi a culorii potrivite a acestuia. Astfel, efectul dorit de perfecţiune dispare în momentul în care nuanţa pielii de pe gât şi umeri este diferită de cea a tenului după utilizarea fondului de ten. Pentru a nu lasa impresia ca purtati o masca, trebuie să alegeţi o nuanţă a fondului de ten cât mai apropiată de cea a pielii şi să îl întindeţi cât mai bine, inclusiv pe decolteu.

Femeile au mare grijă de buzele lor, dar noile reguli de stil nu mai impun recurgerea la un creion pentru conturarea, cu atât mai puţin un creion-contur într-o nuanţă mai închisă decât a buzelor sau a rujului. Dacă simţiţi că nu se poate fără să vă creionaţi buzele, alegeţi o nuanţă potrivită a creionului.

A treia greşeală semnalată de stilişti este manichiura neîngrijită, cu lacul de urnghii sărit sau incorect aplicat. O ţinută îngrijită poate fi ruinată de nişte mâini care denotă neglijenţa. Aderarea la curentul hippie nu este o scuză în acest sens. Dacă ştiţi că oja nu vă rezistă pe unchii şi nu aveţi timp să "reparaţi" o manichiură stricată, mai bine nu o folosiţi, spun specialiştii.

Un alt semn al lipsei de stil este cel al unghiilor care, deşi îngrijite, sunt prea lungi. Unghiile de lungime medie, curate şi date cu lac sunt foarte feminine. Dar daca lungimea acestora vă creaza probleme, va împiedică să tastaţi sau sa va incheiati nasturii delicati ai unei bluze, imprimandu-va aerul unei vrăjitoare sau al unei păsări de pradă, trebuie să luaţi măsuri şi să le scurtaţi.

Un ultim sfat dat de stilişti este pentru iubitoarele manichiurii şi pedichiurii franţuzeşti: dacă odată era un "must", dacă la balul de absolvire aţi fost foarte apreciată datorită acestui tip de manichiură, renunţaţi la ea. Este demodată şi vă face să păreţi fără imaginaţie şi gust.