Ceea ce e mai putin vizibil este efectul mancarurilor traditionale asupra arterelor, mai ales cand acestea sunt déjà infundate din cauza fumatului si a alimentatiei dezechilibrate de peste an. Sigur, programul incarcat la birou si lipsa timpului pentru miscare sunt pretexte perfecte pentru „adormit“ constiinta, insa nu ar fi grozav sa poti manca ceva gustos si totodata „prietenos“ cu arterele obosite? Ei bine, se poate!

Avocado
Specialistii ne sfatuiesc ca, in loc sa folosim o groaza de maioneza la salate si sendvisuri, sa incercam mai degraba cateva felii de avocado. Un studiu efectuat in 1996 de cercetatori din Mexic a scos la iveala faptul ca, mancand avocado zilnic timp de o saptamana, obtinem o scadere a colesterolului din sange de pana la 17%. Partea cea mai buna este ca, in vreme ce nivelul de colesterol „rau“ (LDL) se reduce, colesterolul „bun“ (HDL) creste. Daca nu stii nicio reteta sanatoasa cu avocado, incearca sa-ti prepari o data la cateva zile un „smoothie“ delicios, pasand la blender un avocado mare si bine copt, impreuna cu doua cani de lapte degresat si doua lingurite de miere.

Cereale integrale
Fibrele solubile din cerealele integrale elimina colesterolul din organism si previn hipertensiunea. In plus, cerealele pot fi consumate foarte usor la micul dejun, in fiecare zi. Insa nu trebuie sa te rezumi la acestea; painea, pastele si orezul pe care il folosesti la gatit e bine sa fie tot din cereale integrale.

Citeste articol integral: http://www.curademiere.ro/top-20-alimente-care-iti-curata-arterele/