Mai jos sunt 17 alimente care pot ajuta la prevenirea apariției cancerului de sân sau, odată ce acesta s-a dezvoltat, prevenirea răspândirii.

Curcumă (turmeric) - prevenirea cancerului de sân și prevenirea răspândirii către plămâni;

Afinele - fitochimicalele din afine opresc răspândirea cancerului;

Roșii - sunt bogate în licopen, care reduce riscul de cancer de sân;

Avocado – sunt bogate in acid oleic, care previne cancerul;

Vin roșu – reduce riscul de cancer doar dacă este consumat cu moderație (nu mai mult de 2 pahare/zi). În plus, reduce semnificativ efectele radiațiilor radioterapiei asupra corpului și face ca celulele canceroase să fie mai sensibile la această terapie;

Varză de Bruxelles - conține o combinație de glucozinolați care apără organismul de toate tipurile de cancer;

Suc de rodie - distruge celulele canceroase;

Ulei de semințe de in – conține un nivel ridicat de lignani, care protejează împotriva cancerului;

Ceai verde – reduce riscul de a dezvolta cancer de sân și previne răspândirea;

Usturoi – distruge celulele canceroase. Usturoiul gătit alături de carne, reduce substanțele chimice cancerigene din aceasta;

Broccoli și conopidă – conțin indol-3-carbinol, o substanță chimică care combate cancerul de sân;

Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro

Citeste si Consumul de vin roșu ajută împotriva cancerului la sân?