Parlamentarul laburist Bessie Braddock, o politiciana cu simpatii socialiste, l-a acuzat, la un moment dat, pe Winston Churchill ca aparut beat în public. Celebru pentru ironiile sale, fostul premier britanic a reacţionat imediat, răspunzând în felul următor: "Draga mea, eşti urâtă. Mâine, eu voi fi treaz, însă tu vei fi tot urâtă". Replica a fost plasata pe prima poziţie într-un top al celor mai amuzante insulte din istorie, scrie Daily Mail. În primele 10 locuri ale clasamentului se regăsesc şi alte nume celebre, precum Barack Obama, Groucho Marx, Noel Gallagher şi Elizabeth Taylor.

Locul secund a fost atribuit uneia dintre replicile lui Barack Obama, facuta după ce Sarah Palin a încercat să fie spirituala, declarand că singura diferenţă dintre un pitbull şi o mamă al cărei fiu joacă fotbal european este rujul de buze. În replică, preşedintele american a spus: "Poţi să pui ruj de buze pe un porc. Dar el rămâne un porc".

Locul al treilea este ocupat de o replică rostită de pianistul Liberace, ca răspuns la o cronică negativă făcută de un critic muzical: "Vă mulţumesc pentru cronica dumneavoastră foarte amuzantă. După ce am citit-o, am râs tot drumul către bancă".

Locul al patrulea: Noel Gallagher, vorbind despre Robbie Williams: "Te referi la acel dansator gras din Take That?".

Locul al cincilea: Winston Churchill, după ce a fost deranjat în timp ce era la toaletă de către lordul purtător al sigiliului regal: "Spune-i că nu pot să mă ocup de două rahaturi în acelaşi timp".

Locul al şaselea: Frank Sinatra, vorbind despre Robert Redford: "Ei bine, cel puţin şi-a găsit iubirea adevărată - ce păcat că nu se poate căsători cu el însuşi".

Locul al şaptelea: Elizabeth Taylor, despre bărbaţii alături de care a jucat în filme: "Unii dintre cei mai buni actori alături de care am jucat au fost câini şi cai".

Locul al optulea: Groucho Marx: "Moşteneşte frumuseţea de la tatăl ei. El este chirurg plastician".

Locul al nouălea: Bette Midler, despre prinţesa Anne, care nu este o femeie foarte frumoasă: "Iubeşte natura, în ciuda a tot ceea ce natura i-a făcut".

Locul al zecelea: Liam Gallagher, vorbind despre Victoria Beckham: "Ea nu poate nici măcar să mestece gumă şi să meargă în linie dreaptă în acelaşi timp, darămite să scrie o carte".

Topul celor mai amuzante insulte din istorie a fost realizat pe baza unui sondaj la care au participat peste 2.000 de cetăţeni britanici. Sondajul a fost realizat pentru a marca lansarea pe Blu-ray a filmului "Behind The Candelabra", o peliculă inspirată din viaţa şi cariera pianistului Liberace, noteaza Mediafax.