Toyota a anunţat că va investi 600 de milioane de dolari şi va crea 400 de locuri de muncă la fabrica sa din Statele Unite, după ce luna aceasta preşedintele Donald Trump a ameninţat producătorul auto nipon cu taxe mai ridicate, dacă va continua planurile de construire a unei noi uzine în Mexic.

Banii vor fi folosiţi la retehnologizare şi achiziţionarea unor echipamente de ultimă generaţie la fabrica din Indiana pentru a produce suplimentar 40.000 de SUV-uri Highlander în fiecare an. Producţia acestui model ar urma să înceapă în 2019.

La fabrica din Indiana au fost produse anul trecut peste 400.000 de vehicule, creându-se 5.300 de locuri de muncă în statul în care guvernator este vicepreşedintele Mike Pence. În 10 ianuarie, preşedintele Toyota, Akio Toyoda, s-a întâlnit cu Pence la Washington.

La începutul acestei luni, preşedintele Donald Trump declara: "Toyota Motor a anunţat că va construi o nouă fabrică în Baja, Mexic, unde va produce maşinile Corolla destinate pieţei din SUA. În niciun caz! Ori construiesc o fabrică în SUA ori plătesc taxe vamale ridicate", aminteste agerpres.